Klassieke Homeopathie

Wat is Klassieke homeopathie?

Homeopathie staat bekend als alternatieve geneeswijze. Een geneeswijze die anders is dan wat de meeste mensen gewend zijn, want klassieke homeopathie is een natuurlijke geneeswijze. De homeopathische geneeskunst spreekt het herstelvermogen van het lichaam aan. Op die manier kan de oorzaak van ziekte en klachten worden aangepakt en wordt langdurige genezing bevorderd. Homeopaten maken gebruik van de geneeswet similia similibus curentur, het gelijkende wordt genezen door het gelijksoortige. Als je bijvoorbeeld een giftige plant hebt gegeten, dan ontstaan er bepaalde verschijnselen. Deze geneeswet is gebaseerd op het feit dat de veroorzaakte verschijnselen ook met dezelfde plant genezen kunnen worden. Dus de homeopathische geneeskunst maakt gebruik van het principe dat een stof, mineraal, plant of dierlijk product, die bepaalde verschijnselen veroorzaakt, ook in staat is dergelijke verschijnselen bij zieke mensen te genezen.

Hoe werkt Klassieke homeopathie?

Een homeopathisch geneesmiddel spreekt het natuurlijk herstelvermogen van de mens aan. Homeopathische middelen geven een energetische prikkel waardoor lichaam en geest worden aangespoord om de oorzaak van de klachten aan te pakken en zo weer in balans te komen. Hoe meer verdund en geschud, hoe meer verfijnd de energie van de substantie in het homeopathische middel terecht komt en ook hoe krachtiger de werking is in het menselijk organisme.

Als het lichaam een wezensvreemde stof niet afdoende kan afvoeren, heeft dit uitwerking op het organisme. Acute of chronische ziekten kunnen het gevolg zijn.

Om vergiftigingsverschijnselen te voorkomen worden homeopathische middelen niet in hun oorspronkelijke vorm toegediend. Er bestaat bijvoorbeeld het middel Lachesis, dat gemaakt is uit slangengif. De middelen worden eerst meerdere malen verdund en krachtig geschud (potentiëren). Met het potentiëren wordt de directe (giftige) werking van de stof ontkracht. Het op die manier verkregen middel is daarmee drager van de energie, die het geneeskrachtige reactievermogen van de mens direct tot werken aanzet.

Ieder mens is een uniek wezen. Een verstoring in de energie en daarmee ook ziekte wordt door ieder mens anders ervaren, daarom moet een homeopathisch geneesmiddel zorgvuldig gekozen worden, op het individu afgestemd. Tijdens een consult vraag ik naar gewoontes, eerdere klachten, emoties, karaktereigenschappen, eetgewoontes etc. Als ik een totaalbeeld heb zoek ik daar het best passende homeopathische middel bij.

Klassieke homeopathie is inzetbaar bij vrijwel elke klacht, of dit nu fysiek of emotioneel is. Vooral kinderen reageren erg goed op een homeopathische behandeling, dit komt omdat kinderen nog dichter bij de natuur staan dan wij, volwassenen. Het zelfgenezend vermogen is daardoor gemakkelijk te stimuleren.

Het mooie van de homeopathie is dat lichaam en geest geheeld worden en dat niet alleen symptomen bestreden worden. De weg naar gezondheid kan snel of langzamer gaan. In acute ziekten, of in ziekten die nog niet zo lang aanwezig zijn, kan het heel snel gaan. Zelfs in uren. In langdurige chronische ziekteprocessen of bij ziekten die in de familie al lang bestaan en daardoor dieper verankerd liggen, duurt het proces van genezen langer. Dit is per individu verschillend. Het genezingsproces gaat vrijwel altijd geleidelijk.

Meer informatie www.nvkh.nl