NEI - Neuro Emotionele Integratie

Wat is Neuro Emotionele Integratie?

NEI is een methode waarmee onverwerkte emoties en trauma’s uit het verleden op een eenvoudige en snelle manier zijn op te lossen. Deze emoties en trauma’s (waar men zich niet bewust van hoeft te zijn) kunnen veel invloed uitoefenen op ons dagelijkse leven. Emoties en ervaringen van vroeger dragen we mee in ons rugzakje, deze zetten zich vast (worden door ons lichaam omgezet in gifstoffen) waardoor je immuunsysteem en organen worden verzwakt en zo kunnen ze leiden tot klachten of ziektes.

Met NEI kan worden uitgezocht welke emoties je blokkeren op emotioneel, fysiek en mentaal gebied. Via simpele spiertesten in combinatie met vraagprotocollen wordt er gezocht naar het allereerste begin van het ontstaan van die emotie. Eenmaal opgespoord wordt deze via een even simpele methode geïntegreerd. Hierdoor kan de blokkerende emotie alsnog worden losgelaten.

Een NEI behandeling is niet aan leeftijd gebonden en zowel voor kinderen als volwassenen. NEI is toepasbaar voor iedere klacht, zowel lichamelijk als geestelijk, waar onverwerkte emotie een van de oorzaken is.

Kinderen

De NEI therapie is prima geschikt voor kinderen, ongeacht hun leeftijd. Kinderen hebben zo hun eigen problemen en zij verdienen onze grootste zorg. Jonge kinderen worden via de ouders getest.

NEI is bruikbaar voor kinderen met:

  • leer- en gedragsproblemen
  • concentratieproblemen
  • agressie
  • watervrees
  • faalangst
  • bedplassen
  • en andere problemen

 

Omega Health Coaching

Wat is Omega Health coaching?

Een Omega Health coach heeft zich tot doel gesteld om te laten inzien dat lichaam en geest een geheel vormen. In persoonlijke sessies of tijdens cursussen, kan het evenwicht hersteld worden tussen lichaam en geest.

Er zijn een aantal lichamelijke kenmerken die veel mensen bekend zullen voorkomen: lichamelijke klachten, slapeloosheid, prikkelbaar, het gevoel er niet meer bij te horen, je niet meer kunnen concentreren, spanning in de privé situatie, maar ook op de werkvloer. Oftewel, veel mensen hebben te maken met stress of een burnout. Je kunt stellen dat er een disbalans is tussen het lichaam (de persoon) en de geest (de ziel). Hoe los je deze disbalans weer op?

Je moet de situatie anders stellen, niet als een probleem, maar als leerproces. De situatie is een manier om jezelf beter te leren kennen en te ervaren dat de crisis je sterker maakt dan je voorheen was. Daar moet de aandacht op gevestigd worden, willen we de stress en burnout in de juiste context zien. Het is deel van een leerproces en hier help ik bij coachen. Met als effect dat je je een stuk vitaler, sterker en stabieler zal voelen. Je stapt makkelijker en bewuster uit bekende, beperkende patronen, omdat je voelt dat je nu een keuze hebt. Je gelooft weer in jezelf en je kwaliteiten en staat veel meer in je eigen kracht.

Het bijzondere van Omega HealthCoaching is dat het moeiteloos en snel werkt, en tegelijkertijd heel diep gaat. In enkele sessies kunnen we al heel veel opruimen en loslaten. En dan kun je weer met veel enthousiasme jouw leven vanuit je eigen basis en kwaliteiten vormgeven.